ندا فرخی
ابزارهای تکنولوژی مانند کامپیوتر، لبتاب و تبلت در کنار مزایا و آسایشی که برای افراد به وجود آورده، میتواند سبب ناهنجاریهای مختلفی در بدن ما شود. مثل ایجاد ضایعات چشمی، سردرد، کمردرد و غیره.
بنابراین شیوه تطبیق این ابزارها با بدن افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه کودکان و تعداد زیادی از بزرگسالان ساعات زیادی را صرف استفاده از این وسایل الکترونیکی میکنند.
اصول ارگونومی (شاخه ای از علم مهندسی) به کمک انسان آمده تا با طراحی تجهیزات مربوط به کامپیوتر سبب حفظ سلامت فیزیکی بدن در هنگام کار با آن شود.
ویژگیهای یک محیط کاری مناسب
آسیب به چشم
خیره شدن و زل زدن به مانیتور باعث آسیب به شبکه های داخلی چشم میشود چون با خیره شدن و پلک نزدن فضای سطحی چشم مرطوب نمیشود و باعث خشک شدن چشم میشود.
تنظیم نور اتاق هم مهم است زیرا نور زیاد مانع از دیدن درست صفحه نمایشگر میشود و واضح نبودن تصویر باعث ایجاد خستگی در چشم ها میشود. بنابراین هر بیست دقیقه یکبار چشم ها را از مانیتور بردارید و حدود بیست تا سی ثانیه به جای دیگر خیره شوید.
سی وی سی، مجموعهای از علائم چشمی و بینایی است که بر اثر کار با رایانه انجام میشود. حدودا 75 درصد از کسانیکه زیاد با رایانه کار میکنند، گرفتار این علائم هستند مهمترین این علائم عبارتند از خستگی چشم، خشکی چشم، اشک ریزش و تاری دید.
میز کامپیوترتان را طوری تنظیم کنید که فاصله چشمهای شما تا صفحه نمایشگر حدود 50 تا 60 سانتیمتر باشد و هر سال به متخصص چشم مراجعه کنید تا از سالم بودن چشمهایتان مطمئن شوید که در صورت لزوم برای شما عینک تجویز شود.
نشستن صحیح
کارشناسی ارشد ادبیات